Blog

PsyCraft és aki mögötte van 2

Kik állnak a PsyCraft mögött? Ismerd meg a csapatot!

Szeretnénk bemutatni Nektek a PsyCraft mögött álló segítő szakembereket, akikhez az egyéni konzultációk során fordulhattok. Ismerkedjetek meg most Villányi Gergővel, aki pszichológiai tanácsadó és digitális pszichológia szakértő:

„Mindig szívesen és kíváncsian hallgattam másokat. Egy idő után észrevettem, hogy egyre többen fordulnak hozzám, akár olyan problémáikkal is, amikről addig még senki mással nem tudtak, vagy nem mertek beszélni. Felelősséget éreztem az ilyen beszélgetések során elhangzott kérdéseim és meglátásaim hatásával kapcsolatban, ezért hamar elkezdtem beleásni magam a pszichológia különböző területeibe. Már a kezdetektől úgy gondoltam, hogy a kölcsönös bizalom kialakulása mellett nagyon fontos, hogy minden beszélgetésben tanulhatunk is egymástól a tapasztalataink, gondolataink és érzéseink révén.

Ítélkezni mindenki tud, megmondani a tutit nagyon könnyű. Megérteni, hogy miért alakult ki egy helyzet, és megoldást vagy választ találni: kihívás és felelősség, amelyhez mindkét fél részéről bizalomra van szükség.

Minél többet foglalkoztam a pszichológiával és minél többet beszélgettem másokkal, annál inkább lenyűgözött a tény, hogy nincs két ugyanolyan történet, és ezért nincs általános recept a megoldásokra sem. Felfedeztem, hogy a tabunak hitt kérdésekre is van válasz, és a bénító hatás megtörése új lehetőségek előtt nyit utat.

Hogyan dolgozom?

Veled, együtt. Ha csak megerősítésre, instant-megoldásra, címkézésre vágysz a saját magad által felállított diagnózishoz, ítélethez (pl. a gyereked játékfüggő / a párod pornófüggő / vagy: a párodnak kötődési problémái vannak / te túlérzékeny vagy stb.), csalódni fogsz – gondolj bele, ennél többről van szó.”

PsyCraft – Játszva fejleszd önmagad!
Önfejlesztő applikáció a pszichológia eszköztárával
Teszteld a PsyCraft béta verzióját, használd a már kész funkciókat szabadon:
https://www.psycraft.hu/