Az Önfejlesztők Házáról

VÍZIÓNK

Víziónk, hogy teret nyissunk a tudatos önfejlesztésnek – fizikai, szellemi és lelki értelemben egyaránt – önmagunk megismerésétől a közösségi értékteremtésig. Mindannyian tudjuk, hogy az önfejlesztés egy véget nem érő folyamat, ezért az Önfejlesztők Házában az egyén, a csoport, a szervezet és a közösség szintjén is lehetőséget biztosítunk az értékteremtésre.

Egyéni szinten

Az ember fejlődésének számos útját leírták már az emberiség története alatt. Az ókori görögöktől kezdve, Buddha és Jézus útján keresztül egészen a pszichológiáig. Minden ember saját, egyedi életutat jár be. Az Önfejlesztők Háza lehetőséget ad előadóin, oktatóin, partnerein keresztül leírt, végigjárt utak megismeréséhez, amivel egyéni életutadat is gazdagíthatod.

Csoportos szinten

Az emberek közösségének mindig ereje van. Több ember megsokszorozott eredményt tud létrehozni, ha együttműködnek. Ezért fontosnak tartjuk, hogy adott témák köré csoportosulva, fejlődésközpontú gondolkodással, közös energiával magasabb szintre lehessen lépni. Lehet ez egy adott élethelyzeti, párkapcsolati, pénzügyi, tudatossági vagy vállalkozói ügy köré csoportosulók társasága. Ennek keretet adnak mesterelme csoportjaink, klubjaink és szaksegítséggel vezetett tematikus csoportjaink.

Szervezeti szinten

Szervezetek részére is tudunk fejlesztő tevékenységgel szolgálni, akár a szervezet egy részéről, vagy egészéről legyen szó. Több szervezetfejlesztő irányzat képviselői dolgoznak itt együtt, akik témakörökre specializálódott megoldásokat nyújtanak különböző szervezeti kihívások megoldására.     

Közösségi szinten

Egyéni, csoportos és szervezeti szinten fejlesztő munkánkkal teret építünk olyan együttműködéseknek, ahol az értékteremtés a pénzügyi sikerességen is túlmutat. Elhivatottak vagyunk a jelenlegi pénzügyi rendszert fejlesztő vagy kiváltó alternatív gazdasági együttműködési rendszer kidolgozására.

Tagjainkkal decentralizált, részvételi alapú szervezeti működéseket tesztelünk. Az Önfejlesztők Háza az a közösségi iroda, ahol Te is szervező vagy. Döntéseddel hatással vagy működésünkre, és cselekedeteiddel hozzájárulhatsz egy tudatosabb és szeretettel telibb társadalmi kultúra és működés kialakításához.

ÉRTÉKEINK

Nyitottság – elfogadás


Elvárásmentesen és érdeklődően állunk számunkra ismeretlen emberekhez, ügyekhez, gondolatokhoz, nézetekhez. Elfogadjuk, hogy a saját látásmódunkon kívül is létezik másfajta helyes megoldása egy ügynek. Megismerés és meghallgatás után hozunk döntést azzal kapcsolatban, hogy a kívánt megoldás előrébb visz-e vagy hátráltat-e ügyeink előremozdításában, amit tisztán kommunikálunk.

Ítéletmentesség – tisztelet


Ítéletmentesség alatt nem a minősítés hiányát értjük, hanem azt, hogy tiszteletben tartjuk a másik embert, hogy az adott szituációban, az adott tudása alapján a lehető legjobb döntést hozta meg. Még akkor is, ha a létrejött eredmény a mi nézőpontunkból más értékelést kap. Nem lehet tudni, hogy egy adott személy megjelenése, viselkedése és megnyilvánulásai mögött milyen személyiség és milyen okok állnak, viszont teret adunk a vélemények kulturált ütköztetésének és lehetőséget adunk a változtatásra.

Közösségi szellem – empátia


Az Önfejlesztők Házának tagjai a közös érdeklődés és értékek mentén közösséget alkotnak. Értékeinket a való életben gyakoroljuk, tudásunkat és empatikus figyelmünket a saját és egymás határainak felismerésével, kommunikálásával és tiszteletben tartásával osztjuk meg. Kapcsolódhatunk közös projekteken, munkán keresztül, vagy szimplán a közösségi irodahasználat által – az előadásokon, a tréningeken, a klubokon és mesterelme csoportokban – bátran kérdezünk egymástól és az előadóktól. Zárt Facebook csoportot működtetünk, ahova aktív tagjaink csatlakozhatnak.

Együttműködés – örömteliség


Olyan együttműködésekben gondolkodunk, ahol mindkét együttműködő partner közös többszörösére, úgynevezett “Win-Win, Nyer-Nyer” helyzetekre törekszünk. Ha az egyik fél számára előnytelenné válna a megegyezés, akkor megszüntetjük, vagy újratárgyaljuk.

Folyamatos fejlődés


Az önfejlesztők közössége tudatosan tesz lépéseket önmaguk és szervezetük fejlesztésére, tudásuk és képességeik gyarapítására, önismeretük gazdagítására, viselkedésük, attitűdjük formálására. Ezek megvalósulását az Önfejlesztők Háza a következőképpen szolgálja: lehetőségek coaching, terápia, workshop, előadás tartására, oktatásra, tanácsadásra, co-working-re, tárgyalóterem használatra, masszázsra, jógára stb…

Megoldásközpontú szemlélet


Mindig egy kihívás, helyzet, probléma megoldása van a kommunikáció központjában. A panaszkodást száműztük, a véleményezést javaslattételre cseréltük.

A Ház rendje - az Önfejlesztő hozzáállás

  • Ha számodra meghökkentő dolgot hallasz, vagy valamit nem értesz, kérdezz vissza bátran. Használd példaképpen a következő kérdéseket: “Mit jelent ez számodra pontosan?”, “Mit értesz az alatt, hogy….?”
  • Az Önfejlesztők Házában alkalmazd az asszertív kommunikáció alapelveit.  (ide link a blog bejegyzésre)
  • A másokkal való kommunikáció során törekedj a megoldás-fókuszú szemlélet kialakítására és fenntartásra. (cikk ide)
  • Az Önfejlesztők Házának online felületein a ház értékei és elvei egyaránt érvényesek.
  • Az Önfejlesztők Házában nyitottan és szabadon építhetsz kapcsolatokat, de légy figyelmes a következőkre:  ha odalépsz a másikhoz, aki például dolgozik a co-working irodában, kérdezd meg, hogy alkalmas-e az idő kérdezni vagy a  networking-re.
  • Tagjaink a fenti értékek mentén igyekeznek cselekedni, a szervezet céljaival egyetértenek, szellemi közösségükkel hozzájárulnak a működéshez, elfogadják és betartják az etika követelményeket.

Érdekel a tagság? Lépj be közénk!