Nagy Reno

ELÉRHETŐSÉGEK

06205210825

 nagy.reno@gmail.com

Mi az a Családállítás?

A Bert Hellinger nevéhez fűződő, család és rendszerállítás egy olyan terápiás módszer, amely a családi rendszerben bekövetkezett diszfunkciók és blokkok felismerésére és kezelésére összpontosít. Hellinger szerint a családunk,az életünk egyfajta rendszere, amelynek az egyes tagjai között kapcsolatok és viselkedési minták léteznek, amelyek generációkon át öröklődnek. Az ilyen minták és kapcsolatok hatással vannak a viselkedésünkre és az életünk alakulására.

A módszer általában csoportterápia formájában zajlik, aminek köszönhetően a résztvevők képesek megvizsgálni, felismerni saját családi rendszereiket, és az azokon belüli kapcsolatokat.

A terápia során a terapeuta segít a tagoknak abban, hogy új módon kapcsolódjanak egymáshoz, és az egész családjukhoz. A cél az, hogy összehangolják a családon belüli viselkedést, feloldják az elakadásokat, és biztosítsanak egy olyan támogató környezetet, amelyben minden tag szabadon fejlődhet és boldog lehet.

Én úgynevezett “fedett állítást” tartok, ami azt jelenti, hogy a téma hozóval (állító) egy rövid konzultáció erejéig félrevonulunk, és megbeszéljük a témáját és annak körülményeit.

A diszkréció mellet, ennek további nagy előnye, hogy a segítők, az információ hiánya miatt, csak az intuicióra tudnak hagyatkozni, amivel mindenki rendelkezik!Ezzel segítve a megélést és a megoldást.

A család a legfontosabb rendszer az életünkben, amibe beleszületünk.

Azonban vannak más, fontos rendszerek is, melyeknek részei vagyunk.

Rendszernek tekinthető minden szervezet, kisebb- nagyobb csoport is (pl.: munkahely, cég, közösség, népcsoport, ország), melyek ugyan úgy leképezhetők, megjeleníthetők a térben, mint a család.

Ekkor nevezzük rendszerállításnak, melynek célja szintén az új perspektívából való rálátás, és az elakadások oldása.

Mikor ajánlom a módszert?

•Kapcsolatok rendezése

Családtagok, barátok, munkatársak  – akivel konfliktus, nehéz helyzet alakult ki

• Párkapcsolat

Meglévő kapcsolat javítása, párkeresés, elengedés, régi sémákból, szerepekből kilépés

• Nehéz élethelyzetek, belső konfliktusok

Gyász, nyomasztó helyzetek, ismétlődő minták, rossz szokások, hátráltató működések

• Hivatás és saját projektek

Munka, iskola, életfeladat, célok, lakás eladás, külföldi munka

•Krónikus betegség okának felderítése

Részvétel: segítőnek 5000Ft

Állítónak 20000Ft

Kérdés esetén keress bizalommal!

Tel.: 06205210825

E-mail: nagy.reno@gmail.com