Nagy Andrea

ELÉRHETŐSÉGEK

KÜLDETÉSEM

Amikor önfejlesztéssel kezdtem intenzívebben foglalkozni, csupán egy dolgot éreztem: valami nem oké bennem. Egyre többször kérdeztem meg magamtól, hogy ez a maximum, amire képes vagyok? Folyamatosan az a válasz jött, hogy NEM. De akkor mi lehet a baj velem, miért nem akarok többet, miért nem robbanok szét a lelkesedéstől, miért nem vagyok inspirált, miért nem tudom kijelenteni magamnak, hogy: Szeretek élni? Pedig sokáig nagyon szerettem. Kifogyott az erőm, nem volt energiám és egyszerűen nem tudtam, hogy hogyan nyerjem vissza. Annyira szépnek láttam a saját magamnak épített burkon kívül a világot, pezsgés, izgalom, innováció, mindenben potenciált láttam. Ma már az életem része, de ezzel megláttam a másik szélsőséget is, amikor a túlzottan nagy szabadság éget belülről. Sok munka, önreflexió, érzelmi hullámvasút szükséges a változáshoz. Nem külső változást értek ezalatt, változhat a munkahelyed, a hivatásod, a környezeted, és akik körülvesznek, de te ha ott bent nem “ébredsz fel” és nem látod másként a világot, akkor ugyanúgy belecsúszol a saját életed trükkösen kialakított spiráljába.

Nevetségesen hangozhat, de amikor megkérdezik, hogy mi az az ügy, ami hajt, egy érzés jelenik meg: minél többen szeressünk élni és felhasználni az erőnk, energiánk az alkotásra, egy tudatosabb társadalom létrehozásához.

Egyszerűbben: ne elégedjünk meg a minimummal és éljük meg az életet, amit kaptunk!

Coach és viselkedéselemző szakértőként ugyanezt a szemléletmódot képviselem, hiszek a hibázásban és a tökéletlenségben, abban, hogy mindenki másként félkész. Egyedül ez tudja megadni azt a tapasztalatot, amivel el tudjuk dönteni, hogy hogyan akarunk élni. Megalkotni azt az életet, ami energiával tölt fel, amit játékként élhetünk meg, amiben tudunk szeretni és szeretve lenni, amiben a pillanatok nem elpocsékolt percek, hanem hatással vannak és hozzáadnak a világunkhoz.

Hogyan?

Coaching folyamatban felmérjük, hogy mi az, ami a legnagyobb elakadást okozza az életedben és azt, hogy mire vágysz igazán. Megnézzük, hogy milyen romboló viselkedési automatizmusok, amelyek folyamatosan visszatérve akadályoznak téged az életedben, a munkádban/vállalkozásodban, majd ezeket lassú, folyamatos kis lépésekben változtatjuk át egy építő viselkedési automatizmussá. Mondhatnánk, hogy szokássá, viszont az automatizmus bentről indul és kifele hat, a szokással ellentétben. Az ereje pedig mélyebb és fenntarthatóbb.

HOGYAN KAPCSOLÓDOM AZ ÖNFEJLESZTŐK HÁZÁHOZ?

A világunk amilyen színes, olyan felszines is tud lenni. Tudatosan keresem azokat a közegeket, ahol az őszinte, nyílt megosztás és kapcsolódás jön létre, így találkoztam az Önfejlesztők Házával is. Örülök, hogy van egy olyan hely, ami igazán adni akar. Lehetőségekkel, előadásokkal, képzésekkel, programokkal támogatja a fejlődni vágyókat, mert hisznek abban, hogy a közeg meghatározó az emberek életében. Azokon a napokon, amikor a “háttérmunkával” foglalkozom, ide jövök dolgozni és a csendben, nyugiban letisztulnak a gondolataim is 🙂