Fodor István

ELÉRHETŐSÉGEK

KÜLDETÉSEM

Küldetésemnek tekintem olyan oktatási rendszer kidolgozását, amelyben az ember képes lehet megtanulni, elsajátítani bármilyen tudást, ami az boldog, sikeres, örömteli élethez szükséges, akkor is, ha nincs pénze. Nem lehet a pénz a gátja a fejlődésüknek. Ezáltal egy tudatosabb boldogabb világ létrejöttében építő jelleggel szeretnék közreműködni.

Projektjeim mindegyike szorosan kapcsolódik küldetésemhez! Aki a projektjeimhez kapcsolódik, az részt vesz a küldetésem megvalósulásában. Időmet azokkal töltöm, akikkel közös úton járunk céljaink megvalósításában.

HOGYAN KAPCSOLÓDOM AZ ÖNFEJLESZTŐK HÁZÁHOZ?

Egy olyan önfenntartó co-working irodát és közösséget álmodtam meg, ahol fejlesztő tevékenységet végező szakemberek és közösségszervezők kezdenek munkájukhoz, programjaikhoz és előadásaikhoz alkalmilag bérelhető helyiséget keresnek.

Az Önfejlesztő Közösség tagja mindenki, aki megfordul a Házban és a Szakmai Közösség része mindenki, aki bérlőként, stratégiai partnerként, küldetéstársként vagy támogatóként van jelen.

Olyan emberekkel tartok kapcsolatot, akik fejlődni akarnak és tesznek is érte. A közösség pozitív, emelő hatása segítenek a tagjainak a fejlődésben, példa és iránymutatással. Olyan embereket keresünk, akik fejlődni akarnak és tesznek is a fejlődésükért.

Ha még nem tudod, hogy mit, de szeretnél közösen utánajárni, vagy már tudod, hogy mit szeretnél hozzátenni a küldetésünkhöz és alig várod, hogy megvalósuljon vedd fel a kapcsolatot velünk!

TOVÁBBI PROJEKTJEIM

Előre mutatónak tartom azt, ha minden ember összegzi dolgait, projektjeit, gondolatait és transzparensen vállalja azt. Minden pillanat egy új valóság, ami folyamatosan változik. Az ember gondolatai cselekedeti is változhatnak új információk birtokában. Az ember az amit tesz! Próbálok minél kevesebbet ítélni, – emberi agyi sajátosság – és megbocsátani, mert a múlton változtatni nem lehet, de a jövőnket most írjuk.
Az ilyen dokumentumok egyfajta “kapcsolódási kézikönyv” is lehetne két ember között… Ha te is írsz ilyet akkor hatékonyabb.

KI A PÉLDAKÉPED AZ ÖNFEJLESZTÉS TERÉN?

Kisgyermekként apámra néztem fel mint tökéletes Istenre, de rá kellett jönnöm, hogy Ő is csak egy halandó ember, aki nem tudja mindenre a választ. Nagyon sokáig nem is volt példaképem, mert csalódottságomban senkit sem láttam tökéletesnek és hamar felfedeztem a nekem nem tetsző megnyilvánulásokat. Majd elkezdtem tisztelni azokat az embereket, akik életük egy területén olyan dolgot alkottak, ami nekem nagyon tetszik. Nem egy személy vált példaképemmé, hanem olyan eredmények, amit egy-egy ember tevékenységével megnyilvánított. Kíváncsi voltam, mitől vált olyanná, mi volt a sikerének kulcsa?

Így alakult, hogy több mint egy tucat példaképem van.

Jézus: Útja a feltétlen szeretetnek, Az emberi tudat legmagasabb szintje, ahol nem létezik az erőszak, csak a szeretet.

Buddha: Ember, aki az emberi gyarlóság leküzdésében mutatott példát, amivel a nyugalomba és a megvilágosodásba lehet belépni.

Teréz anya: Úgy dolgozott a világ szegényeinek és rászorultjainak felemelésén, hogy mindenkinek segített, aki szembejött vele!

Gandhi: A letisztultság és egyszerű elhivatott dolgoknak is lehet hatalmas ereje (kis média segítséggel). Példamutató élettörténet.

Osho: Egy ember, aki életével és tanításaival állított példát a tudat és a lélek fejlődésének és bukásának.

Martin Luther King: Az ember, akinek az általa képviselt ügy az életénél is fontosabb volt.

Adolf Hitler: Az intő példa, hogy egy ügy ne követelhesse más emberek életét!!!

L. Ron Hubbard: A polihisztor, aki összefüggéseket írt a világunk működéséről és megszervezte, hogy folyamatosan azok fejlődjenek a halála után is.

Gunagriha: A spiritualitás, hit „prófétája”, akinek összes tanítása ingyenes és mindenki számára elérhető.

Richard Branson: Egy seggel több, mint 200 lovat megülő vállalkozó.

Puszta Csaba: Eszközt hozott létre amivel az ember egy „pillanat alatt” újra tud örömben élni, bármilyen lehangoló dolog is történik vele. Ezen kívül tanítást dolgozott ki az emberi boldogság legmagasabb szintjének személyre szabott eléréshez. Eszközrendszere az emberi együttműködés legjobb eredményének az elérését támogatja, ami a demokratikus döntési rendszernél jobban működhet, ha a használóik felnőnek hozzá. Egy olyan új gazdasági modellt is leírt, ami heti 4 óra munkavégzéssel kiváltaná a jelenlegi munkavégzést.

Karakterfejlődésben a Vasember önfejlődése tetszik példaként, ahogy a milliárdos üzletember életét és vagyonát az általa elképzelt világjobbításnak szentelte és EGO-ja mögött lévő “sérült lelkű” belső kisgyerek férfivá ér és családot alapít.

MI AZ ERŐSSÉGED, AMIBEN MÁSOKAT IS TUDSZ TÁMOGATNI?

Lényeglátó vagyok. Hamar észreveszem az elakadásokat, amik túllépésével magasabb szintű eredmények jöhetnek létre.

MILYEN ÖNISMERETI TERÜLETEN SZERETNÉL FEJLŐDNI RÖVID TÁVON?

Elfogadni a jelenlegi élethelyzetemet: ez az állapot része az utamnak és amiket cselekszem, az örömet okozzon nekem.